Brownies Koolhydraatarm recept suikervrij

Een mooi recept brownies koolhydraatarm. Niet alleen zijn deze brownies koolhydraatarm maar ook nog suikervrije brownies. Verder zit er geen amandelmeel of kokosmeel doorheen maar alleen chiazaad waardoor de brownies niet droog worden. Ik heb het recept van een medelijner op het Grip Op Koolhydraten forum (besloten forum) maar ik weet niet echt waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Brownies koolhydraatarm recept

De ingredienten:
80 gram Chiazaad (fijngemalen)
160 gram Erythritol / Sukrin of andere zoetstof naar smaak
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
50 gram cacao.
100 gram boter
60 ml sterke koffie
4 eieren
45 gr pure chocolade gehakt in kleine brokjes

Bereidingswijze:



De basis van de brownie is gemalen chiazaad, waardoor ze niet al te droog worden. Het chiazaad bevat maar 0.5 kh. De erythritol (zoetstof) kun je online krijgen bij diverse webshops of vervangen door andere zoetstof zoals sukrin. Let wel op de hoeveelheid. Begin met 100 gram en proef tot je een goede verhouding hebt.

Maal 80 gram chiazaad fijn en meng met 160 gram erythritol, 1/2 tl bakpoeder, 1/4 tl zout en 50 gram cacao.
Smelt 100 gram boter en meng met 60 ml sterke koffie. Meng hier 4 eieren doorheen, stuk voor stuk.
Voeg bij het botermengsel de droge ingrediënten en proef of er nog wat zoetstof bij moet.
Roer hierdoor 45 gram pure chocola in brokjes, het liefst zo puur mogelijk.
Giet het mengsel in een grote vorm of kleine vormpjes en bak 25 – 30 minuten op 170 graden. Laat ze volledig afkoelen.

Maar 0.7 kh per brownie = 1,4 gr kh/stuk bij 24 stuks
Je kunt deze brownies maken in een cakevorm of zoals ik in Muffinvormpjes.

brownies koolhydraatarm recept suikervrij

Terug naar receptenpagina

Dieet webshop voor alle ingredienten

Wetenswaardigheden: Chiazaad

Chiazaden zijn afkomstig van de chia, een plant uit de muntfamilie die voornamelijk in Zuid-Amerika wordt verbouwd. De bloemen van deze plant produceren de kleine zaadjes die een beetje op maanzaad lijken. De zaden waren een belangrijk voedselgewas voor de Azteken. Soldaten namen chiazaad mee als rantsoen en aan de zaden werd ook een helende werking toegekend. Door ze in water te weken, ontstond een soort gel dat werd gebruikt om wonden te helen en allerlei lichamelijke klachten, zoals verkoudheid en keelpijn, te bestrijden. Chiazaden worden bestempeld als superfood omdat in de zaadjes veel goede voedingsstoffen zitten die ons lichaam dagelijks nodig heeft.