Camping stekker frankrijk – CEE of Randaarde

Camping stekker Frankrijk gaat over de vraag welke stekker je nodig hebt op een Franse camping. Het antwoord op de welke camping stekker Frankrijk je nodig hebt is eenvoudig en snel gegeven. Op deze pagina dus antwoord op die vraag compleet met foto’s.

Camping stekker Frankrijk

Ten eerste kun je op veel van de Franse campings gewoon terecht met de standaard blauwe CEE stekker. Neem wel voldoende kabel mee, minstens 30 meter. Ik heb al heel wat keren al mijn spul nodig gehad om de paal met elektra te bereiken. Het blijven tenslotte Fransen nietwaar. En het spreekwoord ‘met de Franse slag’ komt niet uit de lucht vallen.

camping stekkers frankrijk

Hierboven de standaard CEE stekker en contra-stekker. Daarnaast het verlengsnoer met beide stekkers standaard gemonteerd. Ik heb in ieder geval 20 meter van dit soort kabel bij me. Maar op diverse campings haal je het daar niet mee of hebben ze dan toch weer de gewone randaarde stekker met het beruchte Franse pennetje.

camping stekker frankrijk   stopcontact-en-stekker-frankrijk

Hierboven 2 mooi duidelijke voorbeelden van het Franse systeem met het beruchte pennetje. Koop je een goed verlengsnoer dan past de stekker op de Franse elektra op de campings. Let dus op het gaatje in de stekker. Dat heb je nodig om stroom te halen bij de Franse elektrapalen op de camping.

Maar ik ben zo iemand die overal rekening mee houdt dus ik heb onderstaande selectie bij me.


CEE verloopstekkers en randaarde verlengsnoer

Links: verloopstekker van CEE naar randaarde.
Midden: verloopstekker van Franse randaarde naar CEE verlengsnoer
Rechts: Randaarde verlengsnoer dat je aan kunt sluiten op het Franse systeem en met het middelste verloopsnoer kan aansluiten op de Caravan.

Hoe het ook zij, met deze combinatie heb ik me nog altijd kunnen redden. Ik heb dus alle CEE combinaties die je hier boven zit bij me. Doordat ik 2 CEE verlengsnoeren bij me heb, en de verloopstekkers en het randaarde verlengsnoer heb ik ook altijd genoeg snoer bij me. In totaal heb ik meer dan 40 meter kabel bij me. Daarmee kun je doorgaans stroom halen aan de andere kant van de camping. En wie denkt dat het overdreven is om 40 meter kabel mee te hebben zal van een koude kermis thuiskomen: ik heb het elk jaar minstens allemaal een keer nodig en vaak alles om de elektra van 3 veldjes ver weg te halen.

Dit soort kabels koop je onder andere bij:

De Wit Schijndel
Vrijbuiter
Obelink
De Kampeermarkt

Doe altijd een vergelijkend warenonderzoek op internet want er zijn flinke prijsverschillen. Bij genoemde winkels zijn de prijzen doorgaans scherp. Kijk verder voor aanbiedingen bij winkels als Praxis, Hornbach en specialisten als Conrad etc. Weet je niet helemaal zeker wat je hebben moet beperk je dan tot de kampeerwinkels want die hebben alleen maar wat kampeerders nodig hebben.