Fiets route Alpe d’Huez aankomst en finish

De fiets route Alpe d’Huez is helaas niet helemaal duidelijk. Alpe d’Huez is een legendarisch alpencol uit de Tour de France maar het is niet helemaal duidelijk hoe je moet fietsen. De fiets route Alpe d’Huez begint bij de camping le Cascade bij Bourg d’Oissans. Dat is wel duidelijk. Maar hoe je nou in het dorp moet rijden is enigszins vaag. De tijdwaarneming is op de Avenue de Rif Nel bij ten opzichte van nummer 621. Daar staat het bord (chrono, arrivee) tegenover het Hotel Le Chaix

Fiets route Alpe d’Huez

Je start de fiets route alpe d’huez vanuit Bourg d’Oisans, pakt de D1091 en fietst over 13.5 kilometer 1130 meter omhoog om vanaf 730 meter naar 1860 te stijgen. Dat gaat met een gemiddelde van 8.4% met stukken van 10 tot en met 14%. Het gemiddelde daalt omdat de bochten vlak zijn vanwege de touringcars die hier in de winter omhoog moeten.

alpe d'huez

Dit is een col waar je langzaam en gestaag tussen het verkeer door naar boven laveert. 21 dikke bochten tot aan Alpe d Huez en dan in het dorp ook nog een paar. Ik raakte helaas de weg kwijt. De tijdstop is halverwege de Rue du Rif Nel bij het parkeerterrein. Maar welke route je dan moet volgen is me volstrekt onduidelijk. Het hoogste punt zal ergens bij de Reu du Pic Blanc liggen maar er staat nergens een bordje. Ik kwam op de de Route d’Huez terecht vanwaar ik uiteindelijk de Route du Signal heb genomen en zo ben ik via de Pic Blanc doorgedraaid. Op die manier vond ik de Reu du Rif Nel waar je een vlag en een bordje vind.

De route naar de tijdmeting

Hier een paar nuttige links:

Ik heb op deze pagina volgens mij redelijk goeie info over de route naar de tijdmeting (fietstijden.nl)
Deze pagina heeft er een andere mening over. (fietsbeklimmingen.nl)
Hieronder nog even de officiële beschrijving op Bike Oisans.com alwaar u ook nog een kaartje kunt vinden. (bike-oisans.com)

Tijdwaarneming / chrono
locatie – 45.0944, 6.07093
621 Avenue du Rif Nel (tegenover Hotel Eliova Le Chaix )

Bekijk hier De locatie in google maps

When arriving at Alpe d’Huez, follow signs to “Office de Tourisme”, then follow the indications “Itinéraire du Tour de France” until the official arrival at the top of the Rif Nel avenue (above the Étendard roundabout).

In Bourg d’Oisans is een uitstekende VVV met meiden die bovendien goed Engels spreken. Ga daar anders ook nog even langs. Ik ben er van overtuigd dat zij je kunne helpen. Voor mij maakte het weinig uit want ik ga niet voor de tijd. Ik ben tevreden met het feit dat ik er geweest ben.

Uiteindelijk kan je ook prima zelf met google maps de route uit te stippelen. Volgens mij is fietstijden.nl het meest acuraat. Het maakt niet echt uit hoe je nou precies rijd. Het maakt geen kilometers verschil. Het meest eenvoudig is om de D211F te volgen, L’Eclose, dan rij je zo door naar het tijdpunt. Door het dorp is verwarrend en volgens mij niet de goeie route.

Klik Hier voor een filmpje van de afdaling op YouTube

 

alpe d'huez col de sorenne (2)
De Rotonde bij de D211 met parkeerplaats. De start van de beklimming.

fiets route alpe d'huez
Avenue du Rif Nel recht tegenover het Hotel Le Chaix bij de chrono, arrivee

 

alpe d'huez col de sorenne (21)
De grote parking, lekker gezellig trouwens.

 

alpe d'huez col de sorenne (22)
De paal met het bord met op de achtergrond Hotel Le Chaix

alpe d'huez col de sorenne (10)
Prachtige Haarspeldbochten onderweg, het moet gezegd worden.