Fietscampings Frankrijk, kleine en grote campings

Fietscampings Frankrijk is een verzameling links naar campings die een uitvalsbasis kunnen vormen om colletjes te fietsen. Mooi voorbeeld is de pagina met fietscamping Frankrijk rond Bourg d’Oissans. Vanaf die plaats kun je een groot aantal col’s gaan fietsen in de Isere, de Savoi en de Hautes Alpes. Prachtig uitvalsgebied met bloedstollend mooie uitzichten en fietstochten waar elke wielerliefhebber van droomt.
Maar er zijn veel meer mooie gebieden te vinden op de pagina Fietscampings Frankrijk. Wat te denken van de het Centraal Massief in Auvergne met het Parc Naturel Régional des Vulcans in het bijzonder. Verder natuurlijk de Pyreneeën, de Vogezen (de Alsace), de monts Ardéche, de Jura en het Centraal Massief. Overigens zijn met name de Apen en de Pyreneeën ook weer onderverdeeld in diverse regio’s en departementen.

Fietscampings Frankrijk

Ik ben tot op heden in de Monts Ardeche, de Alpen, de Alsace, de Pyreneeën en het centraal Massief geweest. Die laatste omdat het centraal massief ook de Auvergne en de daar gelegen vulkanen betreft. Verder heb ik in de Gorges du Tarn nog een paar colletjes gepakt hoewel niet altijd officieel. Je kunt hier echter een paar mooie haarspeldjes verwachten, maar nooit meer dan tussen de 500 en de 700 meter hoog.

fietscampings frankrijk Alsace  Mijn sleurhutje in de Gorges du Tarn en de Alsace

De de fietscampings frankrijk die ik zoek zijn rustig, in of zeer dicht bij de natuur, niet al te duur en bij voorkeur geen zomerkermis. Bovendien niet al te groot en ik wil ook altijd wifi hebben. En natuurlijk niet te ver van een supermarché want dat is een substantieel onderdeel van de vakantiepret in Frankrijk.

Tot op heden heb ik de volgende bestandjes samengesteld:

Campings in de Auvergne (Centraal Massief)

Campings in de Pyreneeën (Rond Lourdes, Tourmalet en Aubisque)

Campings rond Bourg d’Oissans (Alpen, Isére)

Campings in de Alsace / Vogezen

Campings in de Gorges du Tarn

Je kunt deze bestandjes gebruik om fietscampings frankrijk te vinden maar ook om te kijken welke niet goed zijn. Ik check ze altijd met zoover of google en als ze duidelijke tekortkomingen hebben worden ze afgeserveerd. Ik hou van campings bij een autoweg of met waterparken waar je zeker weet dat je tussen hele meutes kinderen zit. Niet dat ik een hekel heb aan kinderen maar ik ga op vakantie voor mijn rust.

Meer over kamperen:

WIFI op de camping in Frankrijk

Rotspennen en Rotsharingen

Volt en Ampere berekenen voor de camping

Europese stekkers op de camping

Kampeerwinkels en webwinkels

Mijn Delta 32oo sleurhutje.

Blijf deze pagina bezoeken want er zal nog veel meer informatie verschijnen alhier.