Gratis parkeren Olympisch stadion Amsterdam

Gratis parkeren olympisch stadion Amsterdam kan alleen op een paar plekken in Amstelveen. Dan is het niet te ver met het OV naar het Olympisch stadion. Je met er dus wel even voor op pad, maar dan bespaar je al snel zo’n 15 tot 20 euro.  In Buitenveldert en een paar delen van Amstelveen is het betaald parkeren maar vooral in Amstelveen zijn er gaatjes in de mazen van het betaald parkerenweb. Maar er is dus geen kans voor gratis parkeren Olympisch stadion Amsterdam in de directe omgeving van het stadion. Ook in Buitenveldert betaal je, net als in Amsterdam Zuid (stadionbuurt) 3 euro per uur. Op bezoek gaan in het Olympisch stadion kost dus gewoon geld. Maar het kan nuttig zijn de rekensom te maken of er je best voor te doen.

Waarom moet je toch gaan rekenen? Vanwege de best wel hoge tarieven voor parkeren in Amsterdam en het openbaar vervoer in zijn algemeenheid.

Gratis parkeren Olympisch stadion Amsterdam

Ik zal een kort voorbeeldje geven: ik wilde een keer een wandeling maken in Dordrecht. Ecobewust als ik ben besloot ik een keer de auto te laten staan en te kijken wat het kost om met de trein te gaan. Dat kostte dus 2x zo veel en ik deed er 2x zeer lang over. En je zal net zien dat er op zo’n dag geen aanbieding is. Dan is de rekensom snel gemaakt. Bovendien parkeerde ik in een parkeergarage in het centrum van Dordrecht dus ik zat precies waar ik wezen wilde voor een paar eurootjes per dagdeel.
Het kan dus nuttig zijn om met de kilometerprijs van je eigen auto bij de hand eens uit te rekenen wat je kwijt bent als je met het OV gaat. Dan gaat het gemak immers ook meebepalen. Hou er wel rekening mee dat in de directe nabijheid van het stadion veel straten afgesloten zijn.

Maar ga je kijken rondom de Lairessestraat, Olympiaweg, Stadionweg, de Stadionbuurt vanaf het Olympiaplein, Amazonestraat, Tuyl van Serooskerkenweg, Stadionkade en de buurt achter het Haarlemmermeerstation dan kun je als snel een plekje vinden op zo’n 10 minuten lopen van het Stadion voor net even meer dan 3 euro per uur. Dan moet je echter wel vanaf de andere kant de buurt inrijden. Dus niet eerst naar het Olypmisch stadion en dan de buurt in want dat is afgesloten. Maar vanaf de kant van het Olympiaplein, Lairessestraat, en stadionweg is het geen probleem of zijn er mogelijkheden.

Waar kun je gratis parkeren in Amstelveen:

Hier een link naar de website van de Gemeente Amstelveen. Op die site kun je PDF’s bekijken van de gebieden waar je gratis kunt parkeren in Amstelveen.  Zo is er mogelijkheid in de wijken Randwijck, Elsrijk, kostverloren en Kronenburg. Pas echter wel op want er zijn, zeker in de buurten dicht bij Amsterdam/buitenveldert ook nog veel betaald parkeren plekken. Kortom, rond de Beneluxbaan waar ook de tram/metro rijd is voldoende plek. Let wel op blauwe zones en gebieden waar een vergunning vereist is. Op die manier kun je dus toch gratis parkeren olympisch stadion Amsterdam. Als je de kosten van het OV tenminste niet meerekent.

TRUC: Ga met Google Maps en Streetview de buurt in en kijk of er gratis geparkeerd kan worden. Zo kwam ik er achter dat een groot deel van de buurt Randwijck gewoon betaald parkeren is, waarschijnlijk omdat dit tegen het Amsterdamse Buitenveldert aanligt en daar is het betaald parkeren. Je moet dus wel even Amstelveen in en vervolgens met het OV terug naar Amsterdam

De Tram/Metro/Bus die vanaf de Beneluxbaan vertrekt gaat niet rechtstreeks naar het Olympisch stadion. Neem voor Amstelveen en de Beneluxbaan de S109 of de S108. Rij via de Beneluxbaan of de Amstelveense weg Amstelveen in en zoek naar een gratis plek. Kijk even op de kaart en of wandelend naar het Stadion (max half uurtje lopen) of ga naar de beneluxbaan, neem de tram naar het WTC en de metro naar het olympisch. Over de Amstelveense weg (S108) rijden trouwens nog diverse bussen dus ook dat is nog een mogelijkheid. Kun je eventueel parkeren bij de bosbaan of in het Amsterdamse bos.

Geen sinecure dus, gratis parkeren olympisch stadion. En je moet of wandelen of alsnog OV betalen. Het is dus echt goedkoper ergens een P&R arrangement te kopen inclusief OV of met een paar mensen in de auto te stappen en te betalen.

Maar wat is het officiële parkeerbeleid bij evenementen in het Olympisch stadion? 

P+R Transferium Olympisch Stadion
P+R Olympisch Stadion is gelegen aan het Stadionplein, dus meteen naast het Olympisch stadion. Ga er dan wel op tijd heen want die garage loopt natuurlijk snel vol. Volgens de site kunt u hier goedkoop parkeren maar dat is alleen bij een P+R regeling. Anders betaald u gewoon de volle mep. U kunt dus niet zo goed elders in de stad bij een P+R plaats parkeren en dan met het OV naar het stadion gaan.

parkeerpagina van het Olympisch stadion zelf.
P+R pagina van de Gemeente Amsterdam
Algemene informatie P+R Amsterdam

Vanaf de P+R Arena heb je trouwens een prima verbinding naar het Olympisch stadion en vanaf de RAI zelfs nog beter. Dat zijn dus goeie opties.

Nogmaals, gratis parkeren Olympisch stadion in Amsterdam is vrijwel onmogelijk. Je moet dus gewoon gaan rekenen en vooral ook kijken hoeveel het gemak je waard is. Ik ga als Amsterdammer die in de hoek Diemen/Duivendrecht/Driemond woont nooit met de auto de stad in tenzij ik ergens iets groots moet ophalen. En ga ik boodschappen doen dat ga ik niet de stad in maar naar een groot winkelcentrum zoals in Noord of Zuidoost.

Ga je een dagje uit in Amsterdam slik dan gewoon het parkeertarief of neem vol overtuiging het OV. In dat geval is een P+R plek een goeie mogelijkheid.

gratis parkeren Olympisch stadion gratis parkeren Olympisch stadion amstelveen gratis parkeren Olympisch stadion buitenveldert

Op de middelste foto een goeie reden om toch maar wat parkeergeld te betalen.
Want dat wil je toch niet missen.

Homepage