koolhydraatarm brood, extra gevuld

Dit is een koolhydraatarm brood met noten, zaden en vezels. Het bevat ook eiwit (proteïne) en vet. Kortom, overal goed voor en een kenmerkend product voor ee koolhydraatarme leefwijze. Dit recept is vrijwel in zijn geheel en in verschillende vormen te vinden in de receptenboeken van Yvonne Lemmers. Haar “grip op koolhydraten” methode voor een gezond en energiek leven.

Ik maak dit brood regelmatig en het is verschrikkelijk lekker. Ik doe er anijszaad doorheen vanwege het heerlijke aroma dat dit zaad verspreid. Het is vooral erg lekker met roomboter en oude kaas. Ik doe er ook een beetje van de Notenmuesli doorheen die elders op deze site is beschreven.

Tijd om te gaan bakken.

De ingrediënten van het Koolhydraatarm brood of vezelbrood

5 eieren
150 gr griekse yoghurt 10% vet
5 eetlepels kokosolie, olijfolie of gesmolten boter
60 gram gebroken lijnzaad
60 gram tarwezemelen
40 gram gehakte noten of notenmuesli
40 gram gemengde pitten en zaden
15 gr bakpoeder (wijnsteenzuu)
Beetje zout en peper
15 gr Psylium-inuline

Bereidingswijze van het Koolhydraatarm brood of vezelbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet alvast een bakvorm (bij voorkeur siliconen) klaar, eventueel een beetje ingevet
Je gebruikt bij voorkeur siliconen omdat koolhydraatarme baksel meer  de neiging hebben aan  te bakken
Dit vanwege de verhoogde hoeveelheid proteïnes die deze producten bevatten.

Mix eerst de eieren, de yoghurt en de kokosolie tot een glad mengsel
Roer daar de droge delen doorheen tot je een mooi deeg hebt.
Is het te droog dan kun je nog een beetje water  toevoegen.

Ik heb er ook nog sesamzaad en gemengde zonnebloem- en pompoenpitten overheen gestrooid.

Afbak voorschriften van het koolhydraatarm brood

Doe het brood in de siliconen bakvorm
Bak het brood in het midden van de oven in 60 minuten gaar.
Het moet mooi lichtbruin zijn.
Laat het brood op een rooster afkoelen.

 

Terug naar de receptenpagina