koolhydraatarme bloemkoolsoep, romig met kaas

Koolhydraatarme bloemkoolsoep is de zoveelste creatieve toepassing van een groente die ik vroeger alleen maar prakte met aardappelen, jus en geraspte kaas. Maar nu is er bloemkoolrijst, bloemkoolpuree, gebakken bloemkoolroosjes, bloemkoolnasi en vanzelfsprekend koolhydraatarme bloemkoolsoep. Niet met roosjes maar als een heerlijke romige soep die zowel een vegetarische als een niet vegetarische versie kent. De soep is per definitie koolhydraatarm. Pas wel op met de roomkaas die je er in doet. Ook is het bijna niet te geloven maar ook in dat soort producten zit zomaar suiker of teveel koolhydraten.

Romige koolhydraatarme Bloemkoolsoep

Ingrediënten

1 bloemkool
2 uien gesnipperd
1 doosje roomkaas
2 el Parmezaanse kaas
runderbouillon en/of kippenbouillon
Optioneel: 1 gerookte kipfilet (kan ook als garnituur)
Optioneel: gerookte zalm  ( kan ook als garnituur)

Materiaal: 
Pan van een liter of 3
Staafmixer



Bereidingswijze:
Fruit de uitjes, voeg de bloemkool toe, blus af met ongeveer 1.5 liter water
Kook de bloemkool gaar
Voeg om te beginnen 2 bouillonblokjes toe (ga maar uit van 3 of zelfs 4, afhankelijk van de hoeveelheid)
Snij de kipfilet/gerookte zalm in kleine stukjes en laat deze even meekoken (optioneel, kan ook als garnituur)
Voeg de roomkaas en de Parmezaanse kaas toe. Als je een kaaslekkerbek bent kun je gerust nog wat extra toevoegen.
Ik doe er vaak nog een restje andere kaas (wel een romige) of wat kruidenboter doorheen.
Laat alles even doorsudderen tot de hele boel gaar, gesmolten en gekookt is.
Zet nu de staafmixer in de soep en mix door tot je een zo glad mogelijk soepje hebt.

koolhydraatarme bloemkoolsoep

Ik begin dit recept met 1 bloemkool en 1.5 liter water.
Niet elke bloemkool is even groot en niet iedereen wil de soep dik of juist dun.
Hier komt dus een beetje creativiteit om de hoek kijken.

Vegetarische romige koolhydraatarme bloemkoolsoep

Vervang de bouillon door kruidenbouillon, de kip door vis of een gerookt sojaprodukt. De rooksmaak is net als bij de spinaziesoep erg lekker.

Terug naar receptenpagina

Support wiki