Koolhydraatarme cheesecake of kwarktaart

Koolhydraatarme cheesecake of kwarktaart is een frisse verukkelijke cake zonder koolhydraten. Het recept is van Martine’s Keuken maar zoals ik met al mijn recepten doe is ook dit weer bijgewerkt. Ik doe er ook nog wat meel bij (notenmeel en cokosmeel) om de cake wat steviger te maken.

Koolhydraatarme cheesecake of kwarktaart

Ingrediënten van de Koolhydraatarme Cheesecake

125 gram mascarpone
250 gram ricotta
125 gram gemengde zaden (Martine neemt kokos)
100 gram zachte roomboter
50 gram Steviala Kristal Sweet
6 eieren
2 tl wijnsteenbakpoeder
3 el Slimpy sinaasappelsiroop
2 el notenmeel
2 el kokosmeel
2 tl amandelextract
1 biologische citroen
snuf zout

Bereidingswijze van de koolhydraatarme cheesecake

Was de citroen en haal met een citrusrasp/zesteur de schil van de citroen.

Breek de eieren boven een mengkom. Voeg vervolgens de mascarpone, ricotta, gemengde zaden,  Steviala Kristal Sweet, boter en een snuf zout toe. Pers 2 el citroensap uit de citroen en doe dit bij het mengsel, samen met het citroenrasp. Schep nu het bakpoeder erbij en mix alles met een mixer een minuut op volle snelheid.



Giet het beslag nu in een siliconen cake- of taartvorm. Wanneer je géén siliconen vorm gebruikt, moet je de bakvorm héél goed invetten!
Bak de cheesecake 70 minuten op 160°C en laat hem afkoelen in de vorm. Nadat je hem uit de oven hebt gehaald, zal hij wat inzakken. Dan is je cake niet mislukt, dat hoort zo!
Snijd de cake pas wanneer hij volledige afgekoeld is (tot koelkastemperatuur)! Bewaar hem in de koelkast of vries (een deel van) de cheesecake in voor later.

Feitelijk is cheescake kwarktaart. Maar hier zit dus geen kwark in. Het effect is vrijwel hetzelfde. In het recept van Martine’s Keuken zit dus geen slimpy siroop, geen kokosmeel, geen notenmeel en geen amandelessence. Notenmeel is het gruis wat overblijft als ik notenmuesli maak. Ik zeef de gemalen noten om het fijne gruis er uit te halen. Dat is een prachtig ietwat grof meel dat ik in dit soort recepten gebruik.

Dat hoeft dus allemaal niet. Het originele recept kun je hier vinden.

Terug naar Receptenpagina