Koolhydraatarme energie reepjes chocolade

Dit recept voor koolhydraatarme energie reepjes chocoloade bestaat uit noten, vetten en proteine. Er zitten nauwelijks koolhydraten in en geen gluten. Dit is een aangepast recept van de Keuken van Martine. Het is een recept waarbij je ook 2 repen voor 1 maaltijd kunt vervangen Dit recept moet je dan in 6 repen verdelen. Ik gebruik de Koolhydraatarme energie reepjes vooral om tijdens het sporten toch even wat naar binnen te krijgen. Het is geen koolhydraatvervanger, daarvoor zijn deze repen nadrukkelijk niet geschikt. Het stilt wel je honger en het is voor mij een psychologische factor.

Koolhydraatarme energie reepjes

Koolhydraatarme energie reepjes 4 Koolhydraatarme energie reepjes 2

Ik heb ook een soort koekjes gesneden van het baksel

Ingrediënten voor 6 repen (3 maaltijden)

100 gr Notenuesli / Zaden / Gehakte walnoten
60 gram kokosolie
20 gram tarwezemelen
15 gram sesamzaad
10 gram cacaopoeder
30 gram No Sugar/Sukrin
1 ei
10 gram psyllium-innulinevezels
Scheutje Walden pancake syrup (ongeveer 1 el)

Wat ik in dit recept voor koolhydraatarme energie reepjes heb verandert zijn de hazelnoten (erg duur) waarvoor ik zelfgemaakte notenmuesli en zaden en gehakte walnoten neem. Verder ben ik geen geweldige liefhebber van de substantie van kokos dus die heb ik vervangen door sesamzaad wat ik erg lekker vind.Ik heb het mengsel uitgestreken op een bakplaatje van 18×28 cm (binnenmaat van de vom)

Bereiding:

Smelt de kokosolie en hak de noten evt in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en druk het stevig op de bodem van een kleine cakevorm (20 cm). Strijk de massa met de bolle kant van een natte lepel goed glad.

Bak de koek 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Bovenop de koeken bruist nu nog de kokosolie, deze trekt er tijdens het afkoelen vanzelf in.

Laat koud worden in de vorm en stort de koek op een snijplank. Snijd hem in zes stukken.

Tip: Zorg dat je ook voldoende drinkt want er zitten psylliumvezels in deze koohydraatarme energie reepjes!

Bron: De keuken van Martine

Nog een paar foto’s van deze overheerlijke koolhydraatarme energie reepjes.

Koolhydraatarme energie reepjes 1  Koolhydraatarme energie reepjes 3

 

Terug naar de receptenpagina