Koolhydraatarme romige spinaziesoep.

Dit is een recept van lekkere koolhydraatarme romige spinaziesoep.  Hij is koolhydraatarm in tegenstelling tot recepten met bloem en of andere manieren van binding. In dit recept voor Koolhydraatarme romige spinaziesoep zorgt de kaas in combinatie met de room voor een romige en semi gebonden soep. De soep is geschikt als maaltijdsoep.

koolhydraatarme romige spinaziesoep

Koolhydraatarme romige spinaziesoep

Ingrediënten:

800 gram gewassen (biologische) spinazie (of wilde, nog lekkerder)
2 uien, heel klein gemaakt in de keukenmachine.
Halve gerookte kipfilet, in kleine stukjes
Half pakje Boursin
250 ml room
4 el gemalen Parmezaanse kaas
Minstens 4 bouillonblokjes, ik neem kip en rund door elkaar.
Peper
flinke scheut olijfolie om in te bakken (of roomboter, mag ook)
2 tot 3 liter water (begin met 2 en kijk of er meer in moet)

Bereidingswijze koolhydraatarme romige spinaziesoep

De 2 uien in de keukenmachine flink klein maken en aanfruiten olie of boter.
Spinazie toevoegen, 2 liter water er op, de bouillonblokjes er bij en de boel gaar koken.
Ondertussen een halve gerookte kipfilet goed klein snijden.
Als de spinazie gaar is de kipfilet toevoegen en dan blenderen tot je een gladde massa hebt.
Dan het halve pakje Boursin, 250 ml room 4 lepels parmezaanse kaas toevoegen.
Nog weer even blenderen tot je een mooie gladde romige massa hebt.
Je blijft stukjes spinazie zien maar dat is juist lekker.



Koolhydraatarme romige spinaziesoep met zalm

Extra serveertip:
vanwege de rooksmaak had ik bij deze soep toast (uiteraard khd-arm) met gerookte zalm. Is het je oranje maaltijd dan kun je toast of een geroosterde boterham nemen beleg die met gerookte zalm en geniet met volle teugen.

Lekkere variatie op koolhydraatarme romige spinaziesoep:

Een variatie is om deze soep helemaal met gerookte zalm te maken. Dan zou ik hem niet blenderen maar in kleine stukjes toevoegen en meekoken, eventueel met een blikje gewone zalm.

Eet smakelijk.

 

Terug naar receptenpagina

support WIKI