Koolhydraatarme snacks gezond en lekker

Koolhydraatarme snacks zijn er in overvloed en allemaal even lekker. Het is even omschakelen maar als je het proces eenmaal door hebt is er geen houden meer aan. Koolhydraatarme snacks zijn op de lange duur zelfs nog lekkerder dan al die kleffe toast en zompige broodjes. Koolhydraatarme snacks zijn gezond, lekker knapperig, vol van smaak en je kunt eindeloos varieren. In dat opzicht ben ik blij dat ik op een koolhydraatarm dieet ben want ik geniet dagelijks van mijn gezonde snacks.

Koolhydraatarme snacks :

Ik zal eerst eens even een lijstje opnoemen van koolhydraatarme snacks. Zomaar uit mijn hoofd een heerlijk rijtje snacks die ik wekelijks eet:

Plakjes komkommer met roomkaas, tonijn- of zalmsalade, ei, filet American, gewone oude kaas
Omwikkel stukjes paprika, tomaat, augurk, of een blaadje sla met een plakje rookvlees, kipfilet of ham
Plakje hem gevuld met roomkaas, blauwe kaas, elke andere kaas
Gemengde noten zonder cashewnoten, rozijnen en andere zuidvruchten, borrelnootjes etc.
Komkommer, tomaat of paprika met gerookte zalm
Asperges gecombineerd met ham, ei, zalm, tonijn
Gedroogde worst
Alle kazen in combinatie met komkommer, tomaat, paprika
Selderijstengel met brie of andere kazen
Selderijstengel omwikkeld met rosbief, gerookte kip en yoghurtdip met franse kruiden

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maak combinaties, varieer, experimenteer en geniet met volle teugen. Gebruik wel ingrediënten van goede kwaliteit. Vooral bij de groentes kan ik u aanraden biologische produkten te gebruiken. Vooral tomaten, paprika, selderijstengels en komkommer zijn van biologische teelt gewoon echt veel lekkerder.

koolhydraatarme snacks, zalm en komkommer koolhydraatarme snacks

Vis, garnalen en gerookte vis.

Wie van vis houdt heeft geluk, is een oude slogan van de gemeenschappelijke vishandel. Maar ze hebben wel gelijk. Er zijn heel veel soorten vis geschikt om te snacken die bovendien bijzonder lekker zijn. Alle gerookte vis, haring, garnalen in al hun verscheidenheid, sardines, tonijn, zalm, markreel en ansjovis zijn allemaal makkelijk en relatief goedkoop te krijgen, gezond en lekker. ze combieren uitstekend met diverse groente en salade en zijn eenvoudig te bereiden.

Pas op met vis in een jasje zoals kibbeling, gebakken mosselen en vissticks. Daar zit flink wat koolhydraten in en voor je het weet krijg je er flink wat van naar binnen. Het zelfde geld voor viskoektes waar veel aardappel in zit.

Vleeswaren en kip:

Vleeswaren en kip zijn koolhydraatvrij, lekker hartig en makkelijk te combineren met van alles en nog wat, groente voorop. Vleeswaren die ik vaak gebruik om snacks van te maken met komkommer, tomaat, selderij, augurk, harde en zachte kazen zijn:

Ham, alle soorten
Rookvlees
Kip / gerookte kip / kip met tuinkruiden
Ossenworst
Pekelvlees
Salami
Filet American

Pas op met worstsoorten en pate’s. Die bevatten vaak ongezonde vetten, bindmiddelen en vleesafval.

Kaas:

Vrijwel alle kazen zijn koolhydraatarm en gezond in een koolhydraatarm dieet vanwege hun hoge eiwitgehalte en het feit dat ze je hongergevoel wegnemen. Kaas is vooral geschikt voor diëten waarbij je streeft naar ketose. Ik ben een grote kaasliefhebber en koop (om te snacken) vooral roomkaas, blauwe kaas, harde geitenkaas en een keur aan Franse kazen.

Vermijd kazen met fruit zoals gember, ananas, cranberry’s en rozijn omdat die vaak aangezoet zijn en dus veel suiker bevatten.


Toast, borrelnootjes en cashewnoten

Er zijn een flink aantal producten die je moet vermijden als je koolhydraatarm gaat snacken. De belangrijkste:

Alle toast en brood
Alle crackers, chips en (kaas)koekjes
Alles van of met bladerdeeg
Alles met een korstje zoals bitterballen, nuggets, kibbeling, lekkerbekjes en kroketten
Bepaalde soorten noten zoals cashewnoten, borrelnootjes, nootjes met suiker of chocolade
Terug naar de pagina koolhydraatarme recepten

Foto’s: Pixabay
Support Wiki