MIM muffin in een mok, koolhydraatarm alternatief voor toast en brood

Een MIM muffin in een mok (van het Engels: muffin in a mug) is een lekkere en snelle manier om een alternatief voor een boterham te maken. Je maakt hem van koolhydraatarm zoals amandelmeel, kokosmeel of proteine. De MIM of muffin in a mug heeft een cakeachtige en luchtige consistentie en je kunt hem diverse smaken geven. In de professionele keuken krijgen ze zelf allerhande kleurtjes.

Een MIM muffin in een mok, afgeleid van het Engelse Muffin in a Mug, is een gezonde en snelle manier om een soort van brood/cake/toast te maken. Toast in die zin dat je een MIM muffin in een mok makkelijk kunt roosteren en hem dus bijvoorbeeld ook als hamburgerbroodje kunt gebruiken. Ik maak de MIM muffin in a mug ook in een mini quiche vorm en smelt er dan kaas en ham overheen in de grill. Kortom, een recept om eindeloos mee te variëren.

Ik geef hieronder een basisrecept maar verder vooral een aantal verwijzingen naar recepten. Er zijn er namelijk nogal wat.

Basisrecept:
1 ei
2 eetlepels slagroom vloeibaar
zoetstof naar eigen keuze en smaak
2 eetlepels kokosmeel
1/4 theelepel bakpoeder (wijnsteenzuur)
snufje zout

In veel koolhydraatarme recepten wordt gebruik gemaakt van eetlepels en theelepels. Die moeten dan afgestreken zijn. Het is aan te bevelen maarschepjes te kopen die overeenkomen met die hoeveelheden. Ikzelf gebruik voor een afgestreken eetlepel een dessert.

 

Vanille MIM van Oanh’s kitchen