Orientaalse Viscurry, gezond en lekker

Deze orientaalse viscurry is een eigen recept en ik ben er trots op. Het is een samenvoeging van een aantal smakelijke elementen tot één verrukkelijk eindresultaat. Ik wil dit graag delen en iedereen mag het naar believen gebruiken als je de naam van mijn website er maar onder zet. Dat doe ik immers ook. En dat moet kunnen. Een bron gebruiken zolang je hem vermeld nietwaar.

Orientaalse VisCurry

Deze Curry bestaat uit 3 hoofdingrediënten: Vis, Groente en Specerijen. En die worden gebonden door overheerlijke kokosmelk, een winnend  concept. Romig, pittig, vol van smaak en gezond als een dagje aan de zee.

Snel gaan koken dus te beginnen bij de ingrediënten van de Orientaalse VisCurry

Voor 2 personen.

1 gemiddelde prei, dun gesneden
Halve paprika, in dunne reepjes
125 gram tauge
1 ui of 2 sjalotjes, grof gesneden
150 gram zalm
150 gram jumbo garnalen (mag ook wat meer of minder)

125 ml kokosmelk
1 theelepel sambal (of meer of minder, naar smaak)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerrie of massala
2 tenen knoflook (of poeder, mag ook)
Zoute ketjap naar smaak

Wok
2 eetlepels goeie olie

Voorbereiding Orientaalse viscurry: 10 minuutjes 
Kooktijd: 10 minuutjes

Wok de uitjes kort in de olie met de sambal en de knoflook
Voeg de kerrie of massala toe en wok deze even mee.
Voeg de overige specerijen en de paprika toe. Kort doorwokken
Voeg nu de prei bij het mengsel en wok door
Na een paar minuten de kokosmelk toevoegen
Even doorwokken en de vis toevoegen.
Als laatste de taugé toevoegen.
Op smaak maken met zoute ketjap

Ik hou van knapperige groentes en ben binnen 8 minuten klaar. Wil je gare groenten stoof de massa met de kokosmelk dan even een paar minuutjes door.

Pittig is een ruim begrip. Ik doe er zelf een dikke theelepel sambal in. Dat is voor sommige mensen te scherp. Laat dan gewoon de sambal weg. Hou je van superpittig dan kun je een mespuntje cayennepeper toevoegen.

Ik hou van veel specerijen. Voor sommige mensen is dat te veel. Je kunt de theelepels naar eigen inzicht wat ruimer of wat krapper volscheppen. Hetzelfde geld voor de Kokosmelk.

En natuurlijk heb ik foto’s gemaakt van mijn orientaalse viscurry. Want anders bestaat het recept niet. Toch … ?

orientaalse viscurry 3 orientaalse viscurry 2 orientaalse viscurry 1

Terug naar mijn receptenpagina

Zelf kerrie-poeder maken