parkeren posbank gratis en makkelijk

Parkeren posbank, makkelijk of moeilijk? Gaat u wandelen, fietsen of alleen maar koffie drinken op de Posbank bij Rheden? Dat maakt nogal wat uit als het op parkeren aankomt. Parkeren Posbank inventariseert een een aantal mogelijkheden om in dit prachtige gebied rond de Posbank te parkeren.

U gaat fietsen op de Posbank.
Geen probleem om te parkeren Posbank. Ik kan u aanraden de auto gewoon ergens in Rheden, Velp of Dieren neer te zetten en lekker door de omgeving te gaan fietsen. Er is in de straatjes plek genoeg en ik heb tot op heden nergens betaald parkeren gezien, zelfs niet boven op de Posbank. Overigens is daar een joekel van een parkeerplaats, Beekhuizenseweg 1, bij het Posbank Paviljoen. Maar ik zou de rust van Velp en Rheden opzoeken.

U gaat wandelen op de Posbank
Parkeren Posbank biedt dan meerdere mogelijkheden. Ten eerste het Posbank Transferium, Nationaal Park Veluwezoom, Heuvenseweg 5A, 6991 JE Rheden. Het Veluwetransferium Posbank bestaat uit een activiteitenbureau, het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten en de Brasserie Veluwezoom. Daarnaast liggen in de directe omgeving een educatieve tuin van het IVN, bijenstal en schaapskooi Heuven. De perfecte uitvalsbasis voor een dagje op de Veluwe.

Ten tweede het hierboven genoemde Paviljoen Posbank. Verder kun u natuurlijk gewoon vanuit Rheden of Velp de bossen inlopen. Dit is goed te doen want de afstand vanuit een plaatsje als Rheden tot aan de bossen is hooguit een kilometer. Maar als je even je best doet hoef je alleen maar de weg over te steken en je bent aan het wandelen.

Kleine parkeerplaatsen:
Ook vind je langs de Beekhuizenseweg kleine parkeerplaatsjes. Daar kun je de auto neerzetten en de natuur in gaan of lekker gaan picknicken.

Met de Trein:
Prima manier om hier te gaan wandelen. Je neemt de trein naar Velp, Rheden of Dieren en je bent binnen 10 minuten in de natuur. Geen probleem. Bovendien kun je dan de NS wandeltocht Veluwezoom lopen. Een aanrader van jewelste.

Hierboven aantal kenmerkende beelden van de Posbank: Het bankje zelf, de bloeiende Heide, het paviljoen, een heuse wielerwedstrijd en het bewijs uit de oude doos dat dit gebied al decennia een gewilde plek is voor dagjesmensen.

Even kort over de Posbank zelf:
Veel mensen denken dat het de Postbank (met een t) is, maar dat is niet zo. Het is de Posbank, genoemd naar het bankje van Meneer Pos. Het is een monument in de vorm van een halfronde stenen bank dat aanwezig is op een markant uitzichtpunt. Deze bank is vernoemd naar de heer G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB. De stenen bank is gebouwd door aannemer Gerrit Bennink (1869–1936) uit Rheden ter ere van het 25-jarig jubileum (7 mei 1893-1918) van de heer Pos als de tweede voorzitter van de ANWB. Het monument is ontworpen door de architect Willem Leliman. Het werd op 24 mei 1921 onthuld. In het Sonsbeekpark in Arnhem staat een replica van de bank. De Posbank is in de volksmond ook de benaming van het heidegebied waarin het ligt. De eigenlijke naam van het heidegebied is echter Herikhuizerveld.

De Posbank bij Rheden (Nederlandse provincie Gelderland) is dus de naam van een natuurmonument en een naastgelegen theehuis, op de rand van een met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP met uitzicht over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. Ter vergelijking: het hoogste punt op de Veluwe is het nabijgelegen “Signaal Imbosch” (110 m). De uitspanning die vroeger op de Posbank stond is bij een brand in 1996 verwoest. In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een duurzaam ontwerp. De Posbank is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom.