windkracht omreken tabel windconversietabel

De windkracht omrekentabel in km, meter, mijlen, knopen, golfhoogte en een beschrijving, tevens in het engels. Dit is een handige tool om de windkracht te beschrijven of om te rekenen van meter naar mijl, meter naar knopen, meter naar meter per seconde en alles vice versa. Ik heb meerdere versies van de windkracht omreken tabel neergezet. Je kunt ze met je rechtermuisknop downloaden voor eigen gebruik in werkstukken en scripties maar uiteraard niet voor publicatie op het web of elders.

Windkracht omreken tabel

Als iemand zegt “het waait tamelijk hard” dan is dat een subjectieve waarneming. Tamelijk hard is best wel hard voor de één maar stevig maar niet te erg voor de ander. Daar schiet je dus niet zo veel mee op. En daarom hebben al mensen eeuwen geleden maten bedacht voor windkracht. Zeelieden voorop natuurlijk, vandaar dat je altijd twee omschrijvingen ziet, voor de zee en voor het land. Je hebt op de oceaan niet zoveel aan de mededeling dat het zo hard waait dat de bomen bewegen want die zijn er niet.

Hieronder alvast een handig omrekentabelletje van allerlei eenheden die voorkomen in de Windkracht omreken tabel

1 meter = 3.28 feet
1 m/s = 1.944 knots
1 m/s = 3.6 km/h
1 m/s = 2.237 mph
1 km/h = 0.6214 mphDe windkracht omreken tabel koppelt snelheden in mijlen per uur, meters per seconde, kilometers per uur en knopen aan elkaar. Verder is er nog een staatje met hoogtes van golven en natuurlijk diverse beschrijvingen. Hieronder een aantal tabellen in JPG formaat. De JPG’s zijn in origineel formaat.

windkracht omreken tabel engels nederlands

Hieronder nog een versies van de windkracht omrekentabel waarin steeds andere beschrijvingen naast elkaar staan waarbij ook nog een engelse versie.

Feitelijk heten dit soort tabellen windconversie tabellen. De conversie betreft dan de omrekening van beschrijving naar diverse waardses.

Hieronder ook een Engelse versie van de windkracht omreken tabel of windconversie tabel of model. De beschrijvingen in het Nederlands en het Engels zijn vrijwel letterlijke vertalingen van elkaar. Ik leid daaruit af dat dit soort beschrijvingen al honderden jaren bestaan.

windkracht omreken tabel mijlen kilometers knopen knots

Hieronder nog een tussentabel voor grotere waardes.

windkracht omreken tabel

Ik hoop dat u plezier heeft van dit artikel met de diverse versies van de windkracht omreken tabel. Ik ga geen flauwe adviezen over gevaren en voorzorgen.

Terug naar Tuinplantenindex
Support wiki

Mijn advies: ga vooral naar het strand als het stevig waait maar niet als het te hard waait. Aan de hand van bovenstaande kunt u die subjectieve grootheden converteren in objectieve maatstaven.